• ···
Min 8. marts – dengang og nu

ALL about my hair

dscf7919-2

Det mest efterspurgte indlæg på min blog er at fortale hvad jeg gør med mit hår. I dag fortaler jeg alle mine hemmeligheder: hvordan jeg passer på det, farver det, hvordan jeg styler det og plejer det. Jer erkender at jeg har arvet min mors flotte tykke russiske hår, men jeg er også en pleje-nazi og er overbevist at der ikke vil være noget betagende over min frisure, hvis ikke jeg plejede det så intens.

1. Skønhedsregler

– Jeg synes at en kvindes skønhed afhænger til en stor grad af hendes hår. Og her taler vi ikke om længden, men om sundheden. Selv hvis man har det korteste frisure, bør disse to centimeter af hår se sund og glansfuld ud. Jeg tror ikke at der findes noget, som gør en kvinde smukkere end friskvasket, ny stylet, let og glansfuldt hår.
– Glansfuldt og smukt hår er kun en mulighed, hvis personens sundhed er i orden, både det fysiske og det psyke-emotionelle. Hormonerne skal være i orden for kroppen til at have overskud til en god kvalitet af hår og negle, derfor er det bla nødvendigt at sørge for at spise nok sunde fedtstoffer, tage tilskud af omega 3, og ikke går alt for meget ned i kulhydrat indtag.
– For hår er stress altid skadelig og her mener jeg ikke kun internt, men også eksternt stress, såsom hyppige ændringer i vejret, kulde, konstant vind etc. Så ikke noget med at hænge udenfor om vinteren med en bart hoved. En hue eller hætte er et must. Jeg siger ikke, at man skal stå indpakket i huer og hætter i køen til ”Arch” om fredagen, men til hverdag skal man finde en løsning til hvordan man beskytter håret og hårbunden fra kulde og det danske iskolde vind. Danske vejr er ni måneder om året traumatiserende for håret og ødelægger stylingen, derfor har jeg altid en hue på udenfor og mit hår ligger altid gemt under frakken.
– Jeg sover altid med en løst knold helt på toppen af mit hoved, igen, for at minimere skader. Jeg reder mit hår ordentligt kun efter jeg lige har vasket og tørret det, og måske meget forsigtigt en gang til til 3je dags styling. Det er aldrig en god ide at rede hår med en masse af styling produkter i. Ved at sove med en løs knold helt på toppen af mit hoved, hjælper jeg på sagen og vågner aldrig med fladt hår – på den måde har jeg altid fantastisk morgenhår.

2. Farve
Min naturlige farve er mørkt blondt og rødligt, så for at skulle kunne farve det grå eller lilla, skal det afbleges. Vigtigt: man skal absolut ikke afblege sit hår selv (med mindre man selv er frisør 😊)!!!! Mit hår blev afbleget af Esha Khamo, @eshakhamo på ig, som er en af de sødeste og dygtigste frisører jeg kender, desuden åbner han snart sin egen hårsalon og det bliver fantastisk! Det er også Esha som klipper i mit hår.

Ca. en gang per måned farver jeg det. Da jeg farver det bliver det en ret intens lilla farve, og i løbet af de næste fire uger bliver det til pastel grå-lila. Jeg farver det ikke pastel fra starten af, fordi da forsvinder farven i løbet af en meget kort tid. Til det formål bruger jeg Shwarzkopf Igora farver. Conceptet er at det er tuber af farve som man mixer og matcher, og som skal blandes 1 til 1 med en developer. Dvs. man skal veje hvor meget produkt man anvender og blande det med lige meget developer. Hvis man vil gøre dette hjem selv, anbefaler jeg man spørger sin frisør om råd eller ser en af de mange YouTube videoer som findes om hvordan man farver hår med Shwarzkopf Igora.

Kombinationen jeg bruger nu er:
Schwarzkopf Igora Developer 3% + følgende tre tuber blandet sammen:
Schwarzkopf Igora Royal Pearlescence P 11-89 + Schwarzkopf Igora Royal Metallics 9-18 + Schwarzkopf Igora Royal Metallics 8-29

Hvis man har nogenlunde det same længde hår, som mig, så skal man bruge hele tre af disse tuber. I så fald ender man med 180 gr farve som skal blandes ordentlig med 180 gr developer.
Hvis det virker for uoverskueligt med at blande farver sammen, så kan man altid starte med for eksempel denne flotte pastel lila farve, husk at man skal have mindst to tuber for mellemlangt hår:
Schwarzkopf Igora Royal Pearlescence P 9,5-29

Dette påfører jeg på mit hår – smører det ind i absolut tørt og uvasket hår, da fedtet i hovedbunden virker beskyttende. Jeg arbejder igennem hele håret, hårtot efter hårtot.

Sådan går jeg rundt i ca. en halv time og vasker farven af senere.

3. Pleje + styling

hair-collage
1. Björn Axen Shampoo Repair 2. Björn Axen Mask For Coarse Hair + Maria Nila Colour Refresh 3. Björn Axen Conditioner Repair 4. Redken Pillow Proof Blow Dry Express Treatment Primer 5. Redken Full Effect 04 Volume 6. Aveda Smooth Infusion Naturally Straight 7. Ghd Air Blow Drying 8. GHD Curve – Classic Wave Wand 9. Bumble And Bumble Pret-a-powder

Lige så snart jeg har begyndt at farve mit hår, har jeg lagt mærke til at mit hår er blevet mere skrøbelige og har derfor brug for intensiv pleje. Jeg har ikke extensions on det at bibeholde min naturlige hårlængde, af mine afblegede og farvede hår, er en fuldtidsjob.

1. Jeg vasker mit hår 2 ganger om ugen og begynder min rutine med en Repair Shampoo. Jeg elsker Björn Axens hårpleje serien og har brugt det i flere år nu, da de virkelig opfylder de løfter, som står på forpakningen. Jeg føler det er en god kvalitet for relativt lav pris. Jeg vasker aldrig mit hår med meget varmt vand, da varmt vand har en dårlig effekt på hår.
2. Så er der tid for en nærende og dybt reparerende maske, som jeg efterlader i håret i mindst 10 minutter. Et par uger efter farvningen begynder jeg at mixe sort farvebombe ind med masken, to dele maske og en del farvebombe. Sort farvebombe fra Maria Nila er i virkeligheden en mørkt kold blå farve, og det er perfekt for at vedligeholde en gråligt kold farve. Det farver ikke rigtig håret, men eliminerer de unødvendige varme toner.
3. Repair konditioner i spidserne – 3 minutter og så er jeg endelig færdig med at vaske håret. Jeg tørrer aldrig mit hår med at pjuske og gnide det med et håndklæde!!!! I stedet for præseser jeg forsigtigt den overflødige væske ud og laver en håndklæde turban.

Efter 10-20 minutter opløser jeg turbanen og påfører produkter i håret. Produkter er en vigtigt trin – de beskytter mod varmestylingen, gør så at stylingen holder, giver glans og volumen.

4. Først, fordeler jeg en Redken primer igennem håret (på størrelse med en mønt). Primeren forkorter føntørrings tiden og beskytter mod varmeskader.
5. I Bunden fordeler jeg en valnøds størrelse af Redken 4 volume mouse. Det er et virkende produkt, så hellere bruge for lidt end for meget.
6. I spidserne fordeler jeg en ært størrelse af Aveda for reparation, glans og let frisering.
7. Så skal det tørres. Det har en betydning hvordan og med hvad. En god hårtørrer minimerer tørrings tiden og har tilpasset temperatur for at ikke overtørre eller brænde håret. Jeg elsker min GHD Air, det er en hårtørrer i sin egen klasse. Mens jeg tørrer mit hår, friserer jeg det med kammen og på den måde vår voluminøst og glat hår.
8. Efter det skal det få en omgang med GHD Curve, for mit signatur blød bølge. Det er vigtigt at det gøres omgående efter føntørringen, da hår stadigvæk er til at arbejde med. Ellers vil stylingen ikke holde. Jeg krøller mit hår fra ansigtet og krøller hver tot mens jeg tæller til ti.
9. For at holde de hår præsentabel i de næste to dage anvender jeg Boumble and Boumble. Jeg har prøvet så mange forskellige tør shampooer og det eneste de alle sammen gør er at de gør min hovedbund endnu federe end den allerede var. B&B gør hvad jeg vil have – hvis man drysser det over hovedbunden, vender hovedet nedad og ryster igennem hårene ordentligt – et voila – rent og voluminøst hår igen.

Man behøves selvfølgelig ikke gøre, alt hvad jeg gør og jeg påstår hellere ikke at min måde er den eneste rigtige. Jeg er ikke en frisør, så før man beslutter sig for at farve hår hjemme, er det en god ide at spørge sin frisør om råd. Dette er blot en beskrivelse af min rutine, som man kan drage inspiration fra. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min 8. marts – dengang og nu