• ···
Klar til en ny mission!

Hvad er mit navn egentlig?!

Chokeren er nytårsgaven fra min mand <3

Chokeren er nytårsgaven fra min mand <3

 

Mit navn er russisk, og da jeg selv voksede op i den russiske kultur, synes jeg ikke at det er mærkeligt, at jeg både har et navn og flere navne på en gang. Det er dog ualmindeligt for dansk kultur, og jeg har godt lagt mærke til at de fleste danskere bliver forvirret over den mangfoldighed af navne russer kalder hinanden.

Er det Katja eller Ekaterina?

Det er begge dele og mange andre.

Ifølge traditionen får de fleste i Rusland et rigtig langt navn, oftest af græsk oprindelse, som Ekaterina, Aleksandra, Nikolaj osv. Dette er dog det officielle navn, som sjældent bliver brugt. Det er mening, at det lange navn bliver forkortet og moduleret alt efter hvem som tiltaler mig, hvilket forhold personen har til mig, og hvad personen føler mod mig lige nu.

Ekaterina er navnet som bliver kun brugt af myndighederne og i diverse officielle situationer.

Den mest brugte navn og den mest neutrale forkortelse vil være Katja. Det er forkortelsen egnet til alle bekendte i alle humør og i alle situationer.

Katyusha er det kærligste af alle, det navn er egnet til min mor, min mand og de tætteste i vennekredsen, et navn som indikerer at man elsker mig enten platonisk eller romantisk.

Katerina vil blive brugt af præsten, da kommunikationen med ham skal være officielt, men alligevel personligt.  Bruges også af personer som ville ønske de levede i Leo Tolstoy´s tider med besvimende damer og deres noble kavalerer.

Kat’ka fortæller at personen er både familiær med mig, men også sur eller irriteret.

Katyha er for dem som synes jeg er en cool type.

Hvordan skal man finde ud af det? Det er noget man som russer vokser op med, og tænker ikke over hvorfor det er, man kalder Aleksandr for Sasha eller Anastasia for Nastya. Det er en brugbar, flot og poetisk del af det russiske sprog, som enhver barn får ind med modermælken.

Det med at forkorte navne er ikke kun noget man kan finde på i mit hjemmeland, men er også udbredt i USA for exemel. Elisabeth bliver til Betty, Kimberley bliver til Kim.

Der findes adskillige andre forkortelser, men jeg føler godt eksempler ovenfor forklarer situationen. Kender man mig ikke, er jeg bare et navn på papiret, så er mit navn Ekaterina. Er vi bekendte, så er det Katja.

På billeder her har jeg chokeren jeg fik fra min mand i nytårsgave, og der bruger han navnet Katyusha, og nu når i har fået forklaringen deroppe, ved i hvad det betyder. <3

KATYUSHA <3

KATYUSHA <3

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klar til en ny mission!