• ···
Er det OK at snyde?

Klar til en ny mission!

dscf3679-1

I et stykke tid har jeg ikke skrevet særlig meget, på grund af tre ting. Et, så skulle min blog flytte til Bloggers Delight og det tog noget tid. To, så havde Louise, Nikita og mig deltaget i polemik omkring feminisme i diverse medier, som krævede meget af min fysiske tilstedeværelse. Og tre, så har jeg fået en ny, overvældende glæde i mit liv.

There is a bun in the oven, a pie in the pod eller med andere ord

¡¡¡Jeg er gravid!!!

Jeg har prøvet at holde det hæmmeligt, for udenom min familie og min #girlsquad, men det er svært når jeg skal konstant stå til events og prøve at fortælle hvorfor jeg absolut ikke vil have en tår af champagne eller en enkelt sushi med rå laks, og hvorfor jeg pludseligt efter at havde trænet hårdt i over et år ikke kan gå op af trappen uden at blive forpustet. Og mere end alt andet, min mave er blevet større, ikke engang pga. graviditeten selv, men fordi jeg begyndt at tage på i vægt dels pga. hormoner og dels fordi jeg ikke kan træne mens jeg har kvalme 24/7.

Min datter Zoya fik jeg når jeg var 19, hvilket var for ti år siden, men jeg har altid haft planer om at have flere børn senere i livet. Mit plan var at kun have ”en baby ad gangen”. Zoya kan nu gøre alting selv, alt fra tage tøj på og frisere sig, til at lave nemt mad. Mere end det, så er det altid hende som vasker op og støvsuger hjemme hos os, så hun er en reel hjælp nu og behøver stort set ingen fysisk hjælp fra os.

En nat i sommers drømte jeg at jeg lå i min seng og var ved at amme. Nej hvor dejligt, tænkte jeg, jeg har en baby! Så kiggede jeg ned og opdagede at det bare var en fed kat. Da jeg vågnede op, kunne jeg godt føle at det var min krop som gav mig signaler at det var på tide.

Da besluttede Rolf og mig at mod slutning af året skulle vi begynde på babymaking.

Jeg har indstillet mig til at denne gang ville jeg ikke blive gravid lige så hurtigt, som jeg blev med min første datter dengang jeg var 19. Jeg tænkte at vi sandsynligvis skulle vente i flere måneder, men graviditetstesten var positiv allerede efter den første måned.

Et par dage før vi kunne finde ud af det, havde min mand været meget begejstret og da sagte jeg at han nok ikke skal være det, det tager nok lidt mere tid. Dette gjorde min besked på at jeg var gravid helt utroligt et par dage senere.

Så mange kvinder gør sådan en flot præsentation til den kommende far, men jeg kunne helt enkelt ikke vente. Jeg har altid samlet på disse ideer, for at selv bruge en af dem. Men lige så snart jeg tog graviditetstesten, følte jeg at jeg ville eksplodere, hvis jeg ikke deler det men Rolf LIGE NU! Han sov stadigvæk, så jeg løb ind til ham, hoppede op i sengen og tog fat i ham med begge arme: ”Rolf, er du vågen? Er du vågen? I’m pregnant!”

I mit første ægteskab, tænkte min mand at graviditet det var noget som bare var min funktion og at jeg derfor ikke skulle betragtes anderledes fordi jeg var det. Og da man kaster op et par ganger per dag, føler man at det kunne være fedt med noget sympati, da det ikke kun er mit barn.

Denne gang (indtil videre) drukner min lejlighed i blomster og min mand viser verden af forskel.

16389338_10207481102976892_1713972931_o

Such Husband. Much Flowers.

Mere end blomster værdsætter jeg at han er solidarisk og står op sammen med mig kl 3 – 4 om morgenen og hænger ud, mens jeg har kvalme. Jeg apprecierer også at han prøver hver dag at finde og tilberede mad, som jeg endnu kan spise, og ikke synes er modbydeligt, da den pool bliver mindre og mindre for hver dag der går.

Nu er min blog endelig flyttet til Bloggers Delight, og jeg ser frem til at blogge igen, da der tydeligvis bliver så meget glæde at dele ud fra nu af.

16196298_10154462121243370_703115791_o

4 kommentarer

 • Maria

  Stort tillykke!
  hvis du godt kan lide sushi, vil jeg dog lige gøre dig opmærksom på at du faktisk godt må spise sushi herhjemme, dog ikke tun og yellowtail. Men resten må du godt. Fødevaresikkerheden er så høj herhjemme, at det ikke er farligt. Selv sundhedsstyrelsen fortæller at man godt må spise det 🙂
  Er selv gravid, og spiser det i STORE mængder, hvis jeg altså kan komme til det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Krarup Andersen

   Tak, Maria! Jeg har nu også undersøgt dette emne, og fandt ud af at jeg gerne må spise sushi i Dk. Det var mere i de første uger, jeg ikke helt havde styr på tingene, og hvordan situationen med toxoplasmose er i Sverige og Danmark, for undersøger man det på de internationalle sider, gives noget helt andet information der. Vi er heldige i norden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ace

  TILLYKKE!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke til dig og dine kære Ekaterina 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det OK at snyde?