• ···
R.I.P. My beautifull Titz

R.I.P. My beautifull Titz

14677903_10206639151608634_2061636556_o

I morgen kl. 10 sker det at mine brystimplantater skal tages ud.

For halvandet år siden gik jeg ind hos Citadellkliniken i Landskrona og gik ud med ekstra 600 gr i vægt. Da blev mine flotte bryster forstørret og i morgen skal den selvsamme doktor som har puttet dem ind, tage dem ud. Hvis i har fulgt mig på nogle af mine SoMo selv det mindste, tror jeg ikke at der skal forklares hvor glad jeg var for dem. De var alt hvad jeg har drømt om og mere: den perfekte dråbeform, blødhed og en rigtig hourglass silhouette. Mmmmmm?.

Til gengæld begyndte jeg i starten af sommeren bemærke at den venstre implant hele tiden var der. Den højre bryst føltes som om den var helt naturligt og jeg lagde ikke mærke til det. Men den venstre blev hårdere og begynde at føles som en foreign object i min krop.

Jeg bestilte en tid hos Dr. Cosmo og han konstaterede, at den var kapsuleret og det vil sige at min krop opfatter den som noget fremmed og har lyst til at udstøde den. Og derfor skal mine flotte implantater desværre ud.

Til gengæld bliver de byttet ud med implantater af nyere generation, som ikke burde forårsage sådan reaktion fra min krop igen. De bliver enda 20cc større, hvilket er nærmest ingenting, men i det at jeg hele tiden selv synes de er virkelig ?petit? i størrelsen, er det en glædelig nyhed for mig.

Og hold kæft, hvor er jeg glad for, at jeg ikke har hørt på alle de folk som rådede mig at ikke gøre det her på Citadellkliniken i Sverige, i en af de dyreste klinikker, men tage en smut forbi Litauen og lave det to gange så billigt. Ja, for det første, fordi jeg skulle have den perfekte dråbe form – og det er Dr. Cosmo specialist i. Og for det andet tænkte jeg, hvad nu hvis der blev komplikationer? Hvad skulle jeg så gøre uden fire års garanti?

I den tid jeg gik og ventede på min operationsdato, fik jeg mange upassende kommentar fra mænd i byen. Mænd på alle hjørner havde den selvsamme reaktion: ?Amen,  hvorfor vil du gøre det! Jeg elsker små bryster. Behold dine bryster. Du er perfekt!?  Sjovt nok, når jeg så har fået dem lavet, stod de selv samme mænd og sagde ?Aj, men hvor er det flot nu, du er jo perfekt!? Ud fra hvilket kan to vigtige konklusioner drages: Et, at pointen med operationen netop ikke var en forandring for mændenes skyld, jeg har aldrig manglet opmærksomhed fra det modsatte køn. Jeg har fået lavet det for min egen skyld. Og nummer to: at mændene i byen vil sige hvad som helst om hvad som helst bare for at score en, og man skal i hver fald ikke indrette sit liv efter disse bemærkninger.

Og, sweet Jesus, hvor har jeg hørt mange af disse bemærkninger om bryster blive sagt af drengene og mænd. Der var altid noget galt med patterne: Var de store – ja men så var de jo kedelige banan form. Var de små – så var hun jo for flad. Var de blevet lavet – ja, så var det er jo silikone. Og var de store og spidsede – ja men so var hun jo alt for fed.

Men sådan er livet dog. Er man sammen med en smal model-type pige med en flad mave, skal man vende sig til en ikke fuld A størrelse. Kan man godt lide tanken af en naturlig D-skål, så burde man også vende sig til folder omkring maven. Og har man fået et barn, ja så er chancen ret stor for at de ikke længere består blyant testen (en test hvor man ligger en blyant under brystet og hvis den ikke falder ud – ja så har man hængebryster) uanset størrelsen. Der findes selvfølgelig mange flere kropstyper, end beskrevet, men jeg tror i forstår hvor jeg er på vej hen af. Det er ikke tilfældigt, at flertal af alle bikini fitness piger har fået lavet bryster – de har en tendens til at forsvinde fuldstændig, hvis ens fedtprocent er meget lav.

Jeg selv er hellere ikke en undtagelse. Da jeg fik min datter, ammede jeg  hende i 2,5 år og igennem denne tid gik mine bryster fra A til en C-skål. Efter at jeg stoppede at amme, blev de desværre A igen, og efter jeg begyndte at træne – ja, da kunne mand ikke længere kalde det for en A-skål hellere.

Selfølgelig synes jeg ikke at bryster skal korrigeres så snart de ser ?not like a 14 years old boy would imagine? ud. Det er min personlige valg. Ligesom jeg selv vælger at stresse min krop med tunge vægte og føle muskelsmærter nærmest hele tiden for at få min oprindelig helt flade white girl booty til at værre større, vælger jeg at få lavet mine bryster større, simpelhen og kun fordi det gør mig personligt meget glad.

Jeg har aldrig skjult at størrelsen af min barm var kirurgisk justeret og ser intet skamfuldt i plastikkirurgi så længe man er åben om det. Det er der hvor man skjuler det, at det bliver problematisk. Det er der, hvor det bidrager til dårlig selvtillid og urealistiske forventninger hos en masser af piger. Jeg har selv en datter, og hun skal ikke være i tvivl om hvordan en rigtig kvindekrop ser ud.

Mine bryster var meget elsket, men jeg har også fået masser af hate om at det nu er fuldstændig ligegyldigt hvor flotte mine bryster er for de var berørt af kirurgens kniv. Selv er jeg dog glad at jeg ikke har en naturlig stor barm. Af mine storbarmede veninder kender jeg alt til de problemer de naturlige store bryster medfører: smerter de får i ryggen, den evige struggle at hele tiden skulle gå i en bh, og at de ret hurtigt begynder at hænge, og hvis man vil beholde dem spidse, skal man altså til kirurgen også. Jeg kan godt lide at jeg ikke har disse problemer og at at jeg eksempelvis slet ikke behøves at gå i bh og at de aldrig bliver hængende.

Desuden, har jeg som make up artist og stylist, i mange år arbejdet meget tæt med make-up frie og nøgne modeller og må skuffe disse haters, ved at sige at der er rigtig mange modeller som har fået lavet alle mulige ting, men benægter det bare, og erkende disse justeringer kun når man med sin make-up børste støder på en restylane klump i læberne. Mange af de ?perfekte? piger som i måler andre imod har foretaget diverse kirurgiske indgreb, ofte mere drastiske end ?bare? en brystforstørrelse.

Nu har jeg vist snakket nok om mine bryster for i dag.

Jeg kommer selvfølgelig til at tagee nogle snaps i morgen, så hvis du er interreseret i skabelsen af mine bryster, så kig med på @imneverdone.

Og velkommen til min nye blog – jeg synes selv det var på tide at jeg fik en.

8 kommentarer

 • Emily

  Hej Katja.

  Jeg har også fået lavet bfo ved citadell, samme historie – har også kapsel i et bryst. Hvordan har dit bryst det nu efter operationen? Er de “gode igen” (uden kapsel? Og hvor lagde de arrene – i armhulen igen eller under brystet ? Tak for en god blog og god weekend 🙌 PS tillykke med baby 💚🌱

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Krarup Andersen

   Hej, Emily. Undskyld, jeg svarer først en måned senere 🙁
   Først og fremmest, tak! Og ja, mine bryster er blevet bedre, og gør ikke ondt what so ever. Plus så gjorde operationen mindre ondt denne gang, da musklerne ikke skulle strækkes større. De har lagt arret det samme sted som før, men jeg føler at healing af arret tog længere tid denne gang, ift at være ret synligt. Men jeg er glad, jeg har gjort dem om, for nu ligger jeg ikke mærke til jeg har implantater.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Katja,

  Må man spørge hvor meget du betalte? Jeg overvejer nemlig kraftigt at få lavet mine (efter barn er de sgu ikke det samme længere). Har studeret lidt rundt på nettet og jeg er så vild med dine og dråbe-formen. Så flotte!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ekaterinaandersen

   Hej, Pernille. Jeg tror det er bedst jeg giver dig linket til Citadellklinikens prisliste ift pris.
   http://www.citadellkliniken.dk/prisliste_operationer.php

   Jeg er enig med dig, at dråbeformen er virkelig æstetisk, men betyder også at man skal gå i såkaldt “tortur bh’en” i en måned. Til gengæld, er det så meget worth it!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Held og lykke!
  Jeg håber de bliver ligesom du ønsker dem.
  Må jeg spørge hvornår kapsel dannelsen opstod og hvor mange ml du fik i, og hvilken skål du bruger? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • ekaterinaandersen

   Hej Ida, tak skal du have

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Så lidt!
   Åh, okay. Sikke noget øv. Jeg er simpelthen også så bange for det sker for mig (7, 9, 13) – jeg valgte at tage chancen og ikke forsikre dem. Håber min krop tager godt imod dem. Glæder mig til at se resultatet, det skal nok blive godt! Og tak for info

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas Faurbye Nielsen

  Held og lykke med indgrebet. Håber at det forløber uden komplikationer.

  Derudover er jeg enig at man skal gøre ting for ens krop for ens egen skyld, og ikke fordi andre kommer med kommentarer.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

R.I.P. My beautifull Titz